Saturday, July 31, 2010

LET GO..huhuuh

Posted by rabiahroslan at 10:49 AM 1 comments
Oh,Tidak!!!stok EBM ku dah expired!!!huhuhu..terpaksalah let go..nak wat camana..sume EBM yang terpaksa di let go berjumlah 12 x 4OZ...byk tu...kalu kira2,pengumpulan EBM selama 5 hari kat opis tu..
so,sebagai ganti...nah..pengumpulan stok yang baru( rabiah dapat lebih kurang 4-6 oz setiap kali sesi pumping,Alhamdulillah)


CD selepas diangkat dari jemuran

Posted by rabiahroslan at 10:41 AM 0 comments


salam...Rabiah nk kongsi dengan kawan2 koleksi CD Rauf...rasanya ni sume CD2 rauf,kecuali 2,3 helai jelah yang baru nk diperam sehingga hari pembasuhan. Alhamdulillah,sejak pakai CD,mmg menjimatkan kami..dah tak pk nk beli DD..ehhehhe.kat opis pun rabiah sedang memperkenalkan CD..ramai yg minat,cume itulah,ramai jugak yang SEGAN nk membasuh..hikhikhik...
so,kawan2...jamulah mata anda tgk Collection Cd Rauf..dan INsyaAllah akan bertambah lagi..


Rauf demam campak pulak

Posted by rabiahroslan at 10:28 AM 0 comments



salam..dah lama tak update blog..sejak rabiah start keje,mmg tak sempat pun nk update..sempat bace n tgk2 blog org lain jer..huhuhuhuuh....
kisah rauf demam campak ni sebenarnya susulan daripada demam seminggu ari2...oleh kerana demam rauf tak kebah2 n nampak macam ader bintik2 merah,kami bawaklah dia ke GHKL..masa tu hari ahad..sampai je kat sana,register..Alahmdulillah,tak kena tunggu lama.tapi masa dalam nk tunggu jupe doctor,nurse lah yang check suhu n berbagai..
bila nurse check,39'c..terus dia sumbat ubat kat montot rauf!!!(baju sume dah bukak lah)pastu dia ambik kain n rendam air sejuk,pastu terus basahkan kat rauf,,,terkejut kami.dia explain langsung ape yg dia buat..Geram jugak!!!GRRRR!!!cubelah bagitau ape yg dia buat.at least takdelah kami menggelabah..huhuhuhu..

Pastu bila tanya doc,rupe2 ubat tu ubat demam..lagi efektif masuk kot montot coz dia kecik lagi,..n kain yg dibasahkan kat badan rauf utk elakkan sawan coz suhu dia dah 39'...oowwwwhhhh,patutlah....nurse tu pun tanak bagitau...explainlah sket.

dan selepas check ngan doc,kene amik darah lak..melalak2 anak terunaku.kesian anak ibu.huhuhuhuhuhu.
tapi after dia demam 2 weeks tu,pernah gak demam sekali..tapi sehari jela.n now alhamdulillah dah tak demam..syukur..

kecian anak ibu kene amik darah..huhuhuu

tertdo kepenatan.

Thursday, July 1, 2010

bertambah lagi CD Rauf

Posted by rabiahroslan at 7:33 PM 6 comments
Salam...hehehe...mmg CD yang comey tak dapat nk Rabiah elakkan dari membelinya..huuuu..skang ngah berjinak2 membeli CD brand oversea pulak(kopak lah abah Rauf)hm..bukan ape.lawa2 lah CD diorg ni...sgt mengiurkan...slurppppp...cedap.

terbaru yg terdapat dalam koleksi Rauf --> Blueberry Pocket Diaper.
ape yg best ttg CD ni?:
1)print nya yg chanteekkk
2)insert hemp + microfiber yang waaaallla...bleh wat pakai malam..x leaking langsung n tak tebal.
3)workship yg bagus,fit kat pehat rauf yang chubby
4)innernya soft suede,lembut kene kat muntut rauf yang gebu itu.hehehe


gambar di atas adalah Cd yang dikira terbaru jugaklah.dari atas, cushie tushie safari,rocky mountain, n bluberry.. CD2 Blue berry ni rabiah beli from Lil Danzel

Rocky Mountain n Cushie Tushie Rabiah beli dari My Cheecky Boo
Cushie Tushie ni best sgt2..takde snap button for size dia,tapi mmg bleh pakai from new born to L size..caman nk explain ek?hm,size s,m,l dia akan disizekan mengikut baby punya pinggang n kelangkangnya...nnt rabiah upload gambar Rauf possing pakai CD ni yer....

Rauf demam..

Posted by rabiahroslan at 7:10 PM 0 comments

Salam...kesian Rauf.hari hari ke 5 Rauf demam..walaupun low fever(37.1 degree)tapi nilah first time Rauf demam setelah dilahirkan 4bulan di muka bumi Allah ini..sebelum ni,walaupun kene suntikan bulanan,Rauf tak pernah demam..mungkin sbb dia dah start dok nursery,..or my mak cakap,dia nk ringankan badan sebab nk meniarap(Rauf will be 4 months next Sunday -->4.7.2010)
Mmg Rabiah tak senang duduk..tdo lagi lah tak leh nk tdo...Rauf merengek je..kesian dia.Batuk ader,selsema pun ader..tapi alhamdulillah harini dah tak demam..cuma batuk n selsema..masa minum susu tadi dia mengamuk sbb susah bernafas(hidung tersumbat)...
Cian anak ibu demam..
wajah pas muntah susu..sempat lagik ibu ambik gambar(sbb muka dia kesian sgt2.huhuu)
ni gambar pagi tadi after bangun tdo..mata sepet seblah,kelakar pun ader


Rauf tdo kepenatan..(comey tak CD earthbaby Rauf?hehhehe.)sempat lagi ibu menggayakan Rauf walaupun demam..
 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise