Saturday, October 16, 2010

Rauf in Action!!!

Posted by rabiahroslan at 11:15 PM 6 comments
Salam kawan2..arini nk share gambar2 Rauf in Action with his collection of CDs..Hooorrrayyyy!!!jom,jamu mata........


Rauf in Bling Bumz..bought from Malaysian WHAM..mmg selesa giler Rauf pakai..lawa pulak tu..bleh beli kat SINI


Rauf in GfH CD.....
Rauf in GBW(Graham Bear Wear CD..i LoVEEEE this CD)
Rauf n Autumnz Minky Sweetie Heart CD
Rauf in Autumnz Minky Patchy Pals CD!!
Rauf in Mokeez!!!fitted type

Rauf tdo kepenatan sbb ibu byk sgt amik gambar..ZZZZZZzzz

Sunday, October 3, 2010

How do i Handle my EBM

Posted by rabiahroslan at 12:34 PM 0 comments
Salam..sebenarnya Rabiah dah laaaama nak share camana nk share my EBM..so,i give u the steps(setelah dicari gali ilmu) utk kawan2 yang masih nk menambah ilmu,bolehlah sama2 kita share,ye!!!

1)Biasanya Rabiah akan pam susu di tempat kerja 3X sehari.. jam 8.00pg,jam 12.30 t/hari n jam 4.45 petang(b4 balik)Hasilnya 4Ozx6 botol(paling banyak)tapi kadang2 dapat 5 botol X 4 Oz je sbb B seblah kiri merajuk sket..huhuuhu..
Setiap kali pam,Rabiah akan label masa n tarik supaya senang utk disimpan sebagai stok..macam yg kita tahu,susu yang dibekalkan adalah mengikut sistem FIFO(First In First Out)

Hasil perahanku sebanyak 3 kali...dah combine2,dapatlah 5 botol X 4 Oz

2)Lepas Pam,akan simpan di dalam peti ais office n akan ambik masa sesi pam terakhir iaitu jam 5.00petang,then,trus bergegas pulang sbb nk ambik amirul rauf n utk elakkan jammed kat jalan tun razak n US embassy tu..huhhu

3)Dah sampai rumah,trus masukkan hasil perahan kat dalam peti ais,di bahagian bawak(kat tepi pintu)b4 rabiah "susun atur" utk di bawa ke nurseri keesokkan harinya...


4)Dalam pukul 10 mlm gitu(pas Rauf dah ZZZzzzz?)Rabiah akan amik satu stok susu from peti ais atas dan masukkan ke dalam air..(seperti gambar dibawah)actually gambar yang Rabiah ambik ni adalah ketika selepas raya,,so,takda stok fresh utk Rauf,terpaksa ambik 3 stok EBM utk dibekalkan ke nurseri.

Rauf cume consume 3 botol X 4Oz sahaja sehari sbb dia suka lagi direct feeding..tapi kalau Rabiah balik lambat from office,Rabiah akan bekalkan 4 X 4 Oz kepada nurseri..

5)Selepas itu,Rabiah akan go to sleep,,ZZZZzz...sampailah jam 6.20,Rabiah bergegas bangun n transfer semua EBM yang dah cair ke dlm storage botol(supaya senang pengasuh utk panaskan susu).then Rabiah akan labelkan mana yang perlu diconsume terlebih dahulu mengikut urutan nombor..biasanya EBM stok akan rabiah label sebagai yang no 1 n yang lain2 no 2,3,4..senangkan?takdelah pengasuh nk kena tgk date satu2..
6)pastu Rabiah masukkan ke dalam cooler bag berserta ice brick(i get it from madela package masa beli madela FS)..dan Rabiah akan beri kepada nurseri dengan cooler bag skali n simpan EBM Rauf kat dlm peti ais diorg pun dalam cooler bag coz fridge diorg a bit smelly..
Rauf pernah minum susu tak sampai 2 botol sehari coz of that smell..so,bila siasat punya siasat..rupanya ader bau kurang menyenangkan n it effect the smell of the EBM too...huhuhu


So,gitulah cara2 nya Rabiah handle my EBM..thank you!!!
Amirul Rauf yang membesar dengan susu Ibu,...

Rauf n tok moyang......

Posted by rabiahroslan at 12:29 PM 0 comments

Salam..saja nk post gambar Rauf dengan moyang saya..means nenek kepada emak saya iaitu emak kepada moyang saya..so,dipanggil tok yang lah,kan??Rauf ni ciuk la..betul tak?saya panggil moyang saya,nek..so,rauf panggil tok nek(insyaAllah sempat Rauf panggil bila dia dapat bercakap nnt) umur rasanya dah 80++...
 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise