Monday, May 30, 2011

THEHONEYBUNCH FINAL GIVEAWAY - Naturally motherhood giveaway

Posted by rabiahroslan at 12:01 PM 1 comments
Yes..dah lama dah tak join giveaway...so, i nk try my luck for this GA..GA ni di inspirasikan oleh rakan kenalan melalui FB ku,dan dah bertemu muka pun masa GCDC event( Great Cloth Diaper Change). I also a follower at her blog..she always practice the way of natural parenting.n im slowly into that too..hehehe..n what i adore is about how did she BE A MOM..Hanz, i always adore u..
so, these are the sponsors for the GA..sgt2 menarik..n i harap2 lah dapat sedikit GA ini walaupun no last.hehehehe..Thanks to all the sponsors!!!

Maybel's Closet
Sweet n Cozy
Mama Sewbulous Shoppe
Muhammad's Playtime
Chago Mago
Deana Design
Crystal Princess Cottage
Blu Cotton
TheHoneybunch Marketplace

so, last not least as per requirement are :...you must include this sentence and finish it with your own unique meaningful ways ,"Motherhood to me....." OR "Dunia ibu buat diriku..." (not more than 30 words of your own words).

So, hanz..eventhough i ni bukanlah berada dibidang sastera,i try my best.hehehe

Dunia ibu buat diriku...

Apabilaku merasai sentuhanmu dari rahimku...

Apabilaku tenang mendengar lagu tagisan dan tawamu...


Apabilaku melihat senyumanmu kekenyangan meneguk Susu Ibu..


Apabilaku TAHU dirimu memerlukan daku, Ibumu sebagai pembimbingmu...


Wednesday, May 18, 2011

trip to Langkawi

Posted by rabiahroslan at 3:21 PM 0 comments
Kami tak pernah pergi Honeymoon..so thisn time kebetulan daku berkursus ke Langkawi..angkut sumer (Rauf dan Encik suami) utk ke langkawi..org kata,sambil berkursus,kita bercuti..
We all pergi dengan menaiki Firefly..lupalak..kami bercuti2 from 25th May - 30th May 2011..lama,kan?n guess what..Rauf fully Cding tau..NO dispos!!!


2 beg penuh!!!tu baru pergi..tapi tak sampai 30kgs pun..2 beg sbb 1 beg kecik tu adalah barangan Amirul Rauf..aii..kecik2 pun dah 1 bag!!



Pemandangan dari Firefly..dah nk mendarat dah masa ni..cantek kan???
hehhe..3 of US...

To be continue.....

Fluffymails again

Posted by rabiahroslan at 12:25 PM 0 comments



Haaa.....another fullymails dah sampai!!!ni mmg ditunggu2...from Denver, US..
tapi dah dipos semula oleh Puan Hartini (Group Buy Leader for MGPatch)


pagi2 lagi daku dah terpacak kat Unit pos...hehhehe...kakak tu kata,baru je sampai pos laju nyer guni..tak sempat nk sort lagi (punyalah tak sabar diri ku ini)

Tadaaaa...ni lah di dalam packages itu..4 cd custom made from MGPatch, 1 preloved IB Brites size L(gegurl print lak tu) n 1/2 yard PUL (nk wat projek wet bag)

so,ade care instruction for MG Patch..ku baca betul2...hehhehe




dan, tadaa....montot Rauf sgt cantekkk ngan Print Batman..heheh (budak ni tak dok diam betul dalam keta..kejap nk g depan,kejap nk dok belakang..alahai..)

Hantu Air....

Posted by rabiahroslan at 11:49 AM 0 comments
Anakku ku yang baru sorang ni sgt gemaar main air..sejuk ke panas ke,ade dia kisah??tak kisah!!!huhuhu...ni kat kolam renang di apartment kami..Abadi Indah.kalau dah masuk kolam..memang takmo naik punyerlah!!!...

Mula2..dok tepi dulu..test suhu air..hehehhehee

Pastu,dengan abah2 sekali lah berendam..hehe..lama2 yer mandi kolam tu..Ibu leh wat keje umah dengan senang ati ..Lalalalala

Rauf si penjual buah

Posted by rabiahroslan at 10:49 AM 0 comments

Sejak pandai berjalan...semua tempat dia nk pergi,TANPA ibu atau abah pimpin..alahai anak terunaku...berani sgt.Semua org pun dia tegur.SGT PERAMAH...
kejadian ni berlaku kat Carrefour Midvally..biasalah..MV mmg tempat kami membeli brg keperluan sbb dekat dengan rumah..pasni,kene ke IOI lah sbb akan berpindah ke Puchong Jaya.
sob,sob.....bye2 MV..hukhukhuk..

tgklah gelagat Rauf ..macam penjual buah..pandai lak dia nk menyusun buah2an ni..
Opppss...nak jatuh pulak buah..Ibu,tolong Rauf Plzzz...


Okey,yang besar kat atas,yang kecik kat bawah..ok tak?

Urghh..nak susun durin ni mencabar sket ni....nk kene susun ikut masak ke tidak...

Fluffymails

Posted by rabiahroslan at 9:55 AM 0 comments
Ooooo...gembira rasanya...hehehe...CD2 ni dah lama dah sampai..almost 2 months tapi masih tak update pun kat blog..kenapa ek?sbb lebih byk update kat FB dari blog..so,arini saya nk curikkk tulang sket..mengupdate blog2 saya..hehehhehee


2 gambar dia tas adalah Limited Edition Itti Bitti All In One in beach Stripes...
what can i tell about this CD?cantek...n mahal..cost me RM100 include shipping to me...Lalalalla (muka tak bersalah..baju aku pun tak pernah mahal cam gini)
IB ni sgt sgt terkenal...i dont know why...hm....saya tak pernah lagi cube SIO dia,Sized dia D'lish...lagi ape lagi..nnt2lah....


2 Cd kat atas ni adalah custom made CD from babywombie..dijahit dengan kasih sayang oleh seorang doktor (Waaa..sempat tu dia jahit...dalam masa 7-10 hari tu)...so,i bought 1 fitted n 1 AI2...RM80 for AI2 dan RM70 for fitted...
what can i say about this dipes?very good in workmanship..sgt kreatif n a lot of choices for fabby prints..mau pengsan i...huhhu
 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise