Monday, September 19, 2011

Gunting rambut Lagi....

Posted by rabiahroslan at 6:49 PM 0 comments
Rauf ni agaknya adalah seorang yang cool...tgklah gelagat dia dia potong rambut..relax jeee
tengok kaki tuh..siap angkat kaki atas kerusi...lepak je dia
lalalalala..agaknya Rauf ngah pk "aperlah yg dia dok buat kat kepala aku ni..vibrate je"

Dan..Tadaaaaa...saya dah jadi soldier!!!


Adikku dan Anakku

Posted by rabiahroslan at 6:38 PM 0 comments
Saya pernah buat entry mengenai adikku yang bezanya cume 3 tahun saja ngan anakku kan..so,skang Rauf dah besar,dah pandai berkawan..suka sgt diorg bersama2....so,next week saya ambik kesempatan nk "pinjam"Rizki,wat balik umah,peneman Rauf..lagipun mak ku kene kursus seminggu....

Jom tgk gelagat bapak saudara ngan anak saudara ini

makan aiskrim sharing maring....


main turun naik gelongsor pun nk sama2

makan mekdonel pun dok seblah menyebelah

Jalan pimpin tangan
n paling sweet Rizki tak berebut pun main toys Rauf...



Saturday, September 17, 2011

CD, n Nursery

Posted by rabiahroslan at 9:14 PM 0 comments
ade kawan2 yang selalu tanya saya...:
1)Kat nursery ko pakaikan anak ko cd jugak ke?
- ye...aku fully CD anak aku..takde Disposable Diapers
2)kalau kat nursery,diorg ke basuhkan CD tu?
--> Tidak..ade jugak nursery tolong basuhkan..tapi for me.. aku suka basuh sendiri..Kenapa?
1)sbb aku tau anak aku pooopoo ke tak
2)sbb aku tau berapa kali pengasuh tukarkan cd anak
3)sbb aku boleh tau anak aku makan ape (sbb masa buang poopoo aku leh tgk (jgn jijik yer)
3)kalau nursey tak basuhkan,camana nk wat balik cd2 tu?
-->bekalkan wetbag..aku bekalkan 2 wetbag..1 utk CD kotor n 1 utk baju kotor

4)pastu dia bagi Cd kotor sekali ngan Pooopoo anak ke?dia tak bilas?
-->utk nursery anak aku (dah 2 nursery)aku soh dia bg sekali ngan poopoo sekali..taknak susahkan org..betul tak?hehehehhe

Ni antara barangan yg wajib ade dalam beg school Rauf...aku bekalkan 4 CD..dulu sume aku bekalkan Velcro type sbb pengasuh dia kata rauf takmo dok diam masa pakaikan cd..skang dah ok sbb Rauf dah makin bijak..
pastu,baju 3 pasang,towel n most important are wetbags!!nampak tak wetbags tu?yg print green camo n polka dot tu?haaaaaaaaaaa....ingat yer kawan2..

Pastu..dah balik dari nurseri,aku akan ambik wetbags rauf(ni kemestian setiap hari)asingkan terus cd2 kotor,masuk dalam dry pail..tau tak method drypail?nnt ler aku citer....so,mana2 cd yg terkena poopoo.aku asingkan..letak kat dalam bilik air utk aku buang poopoo..yg mana takde kesan merbahaya itu,aku masuk trus dlam pail(aku guna tong sampah as dry pail sistem ,tapi tong sampah aku ni dah ilang penutupnya.hahahahhaha
tgk..dah tak de penutup...tapi niler cara aku letakkan cd2 kotor sebelum hari pembasuhannn....

pastu..masukkan cd2 yg kotor dalam cd bila tiba hari kejadian (masa nk basuh cd lerr)biasa aku basuh cd ni 2 hari sekali..takmo lama2..nanti ade mold sbb kebanyakkan cd2 rauf ni fitted n organic fabrics

haa..ni ler rupenya after dah siap spin sume..biasa aku akan buat 3 kali complete cycle bg menghilangkan rasa was2 terhadap kotoran degil ini..almaklumlah....air kencing n kesan poopoo...sape yg tak waswas,kan?

pastu..jemurlahhhhh
then..lipat..masuk ler dalam tempat cd..ni lah cara aku simpan cd2 ku..hehehehe..beg murah ni...storage beli kat jusco masa FIFA..hehehehe

ok..kali ni saje entry..nnt sambung lagi yer

showing the stash!!!(guilty!!!)

Posted by rabiahroslan at 9:02 PM 0 comments



yes!!Im guilty but happy!!!hehehhee....i love,love n love getting new Cloth diapers..n its my addictions!!!luckily my hubby encik Amir tak marah sbb i use my own money,,hehhehehe.....so,its time to show Rauf stash....AGAIN......



Rauf sedang mengira Cd2nya.."ape byk sgt ni???"

Sleeping when Backcarry in ssc

Posted by rabiahroslan at 8:51 PM 0 comments
Kesian Rauf...kejadian ni after kami berbuka puasa bersama kawan2 kat JW Marriot...lama lepak kat sana..untill 10pm..yelah..buffet,.rugi bayar mahal2 tapi tak mkn byk2 kan?heheheh..Time utk Rauf tdo adalah jam 9.30pm..so,..masa nk balik tu...ter sleep la hero kesayanganku...



Wraps

Posted by rabiahroslan at 8:40 PM 0 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera..sementara saya tengah bermood baaaikkk punyer n Rauf sedang tidur lena..so,saya ambik kesempatan utk menambah lagi cerita hidup saya..hehehehe

This time saya nk share tentang salah satu cara baby wearing selain ringsling n ssc yang sy sukai iaitu wrapping..im not too expert in baby wearing,but im wearing my baby..sememangnya bbywearing membantu sy dalam ketika saya memasak,bershopping n babywearing helps create bonding between me n Rauf

Saya tahu n mula menyukai wrap ni ketika menghadiri Gath babywearing pada Jan 2011..diorg ajar cara nk wrap..wrap ni mcm kain batik lepas tapi panjangnya ade sampai 4meter..mcm nk buat baju sepasang..so,i do try wrap by myself after berkali2 tgk cara2 nk wrap kat youtube...

n many thanks to Rozy yang sudi bg saya pinjam her wrap..hehehe..jenis wrap sy tak sgt.kene gali tapi sy tak gemar sgt sbb its not my passion yet..hehehhee

So,enjoy the action pics


Saya gunakan cara ruksack back carry....boleh tgk di youtube...ya..ni salah satu cara dia..

http://www.youtube.com/watch?v=zFLhddgIEIQ&feature=related

or
http://www.youtube.com/watch?v=q3EpWewlCV0&feature=related
 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise