Wednesday, October 15, 2014

My every day life - RabiahRoslan-

Posted by rabiahroslan at 11:37 PM 1 comments

Bismillah..

Hari 15 oktober 2014.

2tahun sudah meninggalkan pekerjaan sbg pekerja putrajayaaaaa.

Aku yang kini bukanlah seperti doluu..ewaaahhhh

Alhamdulillah.

Tak mudah..tak juga susah.. yang pastinya aku bersyukur kerana Allah sudi untuk permudahkan urusanku.

Mencari rezeki melalui business online.

Mendapat sahabat alam maya yang hebat hebat semua.

Alhamdulillah..

Syukur..

Setiap hari..

Macam nilah..bungkus parcel..g poslaju.

Dulu nak merasa akaun ade rm2000?tunggu time gaji (xsampai laaaaa rm2k..rm1500 je).. esoknya susut sbb byr utang..

Sekarang??

Alhamdulillah.best sangat =)

Monday, January 21, 2013

Malaysia Eskayvie Channel Conference 2,Bukit Merah Laketown Resort 19&20 Jan 2013

Posted by rabiahroslan at 12:17 PM 0 comments
















Little man dengan puzzle

Posted by rabiahroslan at 12:13 PM 0 comments






Friday, January 18, 2013

Homeschool bermula~mewarna dan melukis using watercolours~

Posted by rabiahroslan at 4:32 AM 0 comments
Assalamualaikum :)

Waah..its 4.14AM n im posting a story?huhuhu.actually terjaga,tgk encik suami xtdo lg,sibuk nk siapkan keje,n he asked me to masak megi for him,jdnya xdpt nk lelap.
So,today saya buat aktiviti mewarna dan mengenal warna dan jugak melukis dgn rauf.Almaklumla,dr dok tgk ipad ja,baik blaja nga bonda ni.homeschool la katakan..
So,mcm biasa,rauf sgt2 eksited nk mewarna n he performed well.pandai berimaginasi.tp bab warna ape tu,dia xlagi dpt differentiate.tp xpelaa..slow2.br 3 tahun kan?ank ibu kan bijak,pandai :)

Dan arini, 3x rauf ajak mewarna.bukan dia yg nk mewarna..dia nk picit tube watrcolour tu!ibu pulak yg kena warna nyer.aduss ank ( T-T )
Jadi enjoyla yup video n gambar2 aksi ank teruna ku ini :)

assalamualaikum!thanks for reading!!









Thursday, January 17, 2013

Babywearing ~Wrapping~ is my passion

Posted by rabiahroslan at 12:54 PM 0 comments
Gathering Malaysian babywearing. Kami ibu2 yang support babywearing as one of the natural parenting

Assalamualaikum.. Salam tahun 2013. Lamanya tak update blog ku ini.. bersawang sudah.dah nampak dah labah2 dok start wat webs dia tu.huhuhu..
Alhamdulillah,syukur,syukur dan syukur kerana Allah membenarkan saya bernafas kat bumi Allah ni.Alahmdulillah.
Limpahan rezeki yang tak pernah putus,sentiasa Allah makbulkan doa,kesihatan yang baik,makanan yang cukup.

So,arini nak citer pasal babywearing lagi. Wrap to be exact :)
Wrap ni adalah sehelai kain yang panjangnya.dia ade macam2 size :

  • Size 1 = 2.2m = 2.5yd
  • Size 2 = 2.7m = 3yd
  • Size 3 = 3.2m = 3.5yd
  • Size 4 = 3.7m = 4yd
  • Size 5 = 4.2m = 4.5yd
  • Size 6 = 4.7m = 5yd
  • Size 7 = 5.2m = 5.5yd
  • Size 8 = 5.7m = 6yd

ringsling ~wrap conversion~ Rauf is 13kg
So,dengan size2 wrap ni,macam2 cara kita boleh buat cara utk carry anak kita. contohnya bgi size 1,2 dan 3 (kita panggil shorty) kita boleh buat no sew ringsling . refer http://www.youtube.com/watch?v=Qi7rYjrEgZI
ruck carry . refer http://www.youtube.com/watch?v=HPx14STicr0
 untuk size 4,5,6,7 and 8,boleh buat double hammock(backcarry) refer http://www.youtube.com/watch?v=CMW_GUkMdZw atau front wrap cross carry- refer http://www.youtube.com/watch?v=P4kiSrPWr-c

ok,ni sebagai permulaannya yer.. n material wrap ppon kita kene tengok jugak. sbb ini bergantung kepada usia,berat bayi yang hendak dikendong,faktor badan ibu/bapa yg nk dikendong,dll.



Double hammock

from left ~wrap,SSC,n Ringsling

Anak lagi manja dengan ibu bapa~its bonding time :)~
nanti saya akan bincangkan di entry akan datang ,ya. 

Saturday, October 27, 2012

Abecik wedding

Posted by rabiahroslan at 8:15 PM 0 comments
So,my brother dh kawin.dgn org melaka. ;)
Alhamdulillah.semua selamat.seronok!!dpt adik ipar yg baik,rajin.syukur ;)

Friday, June 1, 2012

Ending of love rain ^^*

Posted by rabiahroslan at 10:23 PM 0 comments
Aishhh..happy ending love rain.suke mak!!! Alahai comelnya bj dia.munge2 gitu..hehe.
Nah..amik tgk gambar episod terakhir love rain.enjoy!!
 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise