Saturday, August 7, 2010

Bila Rauf bertemu Rizqi

Posted by rabiahroslan at 9:17 PM 2 comments





Rizqi adalah adik Rabiah yang berumur 3 tahun (lahir tahun 2007)..so,Rauf ade bapak sedara yang boleh digelar abang..hehhehe..
Dulu masa Rauf blum dilahirkan,selalu Rabiah amik Rizqi wat g jalan2,tdo kat umah..tapi skang sejak Rauf ade,taklehlah nk melayan dia sgt..cian adik bongsuku..tapi takpe,dia ramai kakak n abang(kami ader 7 beradik n rabiah yg sulong)

kami panggil Rizqi"adik",sometimes "iki"..so bila Rauf dah ader,panggillah Rauf "adik"..kadang si Rizqi ni tertukar,bila kami panggil ADIK,dia lak yang menyahut n tertunggu tunggu..kelakar je..so,kami pun ajar Rizqi bahasa kan diri dia POKDIK n Rauf sebagai ADIK..hehhehe

nanti jadik kawan baik la diorg nie...

seronoknya diorg..so sweet,kan?

MidValley

Posted by rabiahroslan at 8:51 PM 0 comments






setiap kali kami ke midvalley,PS n RS mmg sentiasa kami bawak..sbb Rauf skang dah tak suka dok dlm stroller..huhuhuu..mmg pada mulanya tanak beli stroller..tapi bila pk2,time nk mkn kat luar,kami terpaksa bergilir2 mkn(xsyok mkn sorg2)huhuhu..encik suami pun beli jugaklah stroller..

Rauf mmg selesa dok dalam RS..melilau mata dia pandang kiri kanan,terutama masa rabiah wat posisi kangaroo..(lupa nk ambik gambar masa dalam pisition ni..lenkali ek)

suami pun tak kisah bawak rauf dalam PS dia..kadang2 rabiah tak larat nk bawak Rauf yang beratnya dah bertambah 8kg ni..

sekarang ngah mengintai2 utk beli RS baru from jumpsac..cantik2 tau combination of colours yang dia buat..suka..tapi ngah tunggu greenlight from encik suami coz raya dah nak dekat.takleh nk membazir sgt..hhuhuhu..SSC pun daku berkenan nk beli coz senang nk ampu berat badan rauf itu..

nilah salah satu design jumpsac yang Rabiah teringin nk beli..

bila abah yang "wearing" rauf

 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise