Wednesday, April 20, 2011

Amirul Rauf @ Barber shop...

Posted by rabiahroslan at 11:50 PM 1 comments








tgklah gelagat Rauf..baik je dia,kan?tak nangis...baik anak ibu,,,tak mcm first time dulu...ibu kene dokong sbb Rauf takmo dok atas kerusi..kali ni dia relax je.tapi dengan syarat,ibu tak ade kat dalam kedai gunting.hikhikhik

Wednesday, April 13, 2011

wajah-wajah dalam hidupku...

Posted by rabiahroslan at 11:01 PM 0 comments
Introducing..the person that i grew up together,..be together n the person who entered my life....

My dad...Wan MOhd Roslan..tak berpa nk mukanya..hehhe.tengah suap makan kat cucunya a.k.a my son..hehhee

my Mak.. Wan Rabwah Bt Wan Hassan....
My second sister..Wan Raihan a.k.a Kak nGah..beza setahun je.dulu suka gaduh ngan minah ni..sekarang kamceng..hehhehe
My 1st bro..no 3rd in sibling.Wan Mohammad Rujhan Raqibi a.k.a abecik..doctor will be..
My 3rd sister,my no 4th sibling..Wan Ruqayyah..a.k.a ateH...Fashion Designer will be...
Wan Muhammad Rauzan Rafeeq. a.k.a abesU.no 6th in the siblings..just got his SPM result..Alhamdulillah,he get 9As..
Wan Ridhwana - my youngest sister..kegemaran:FBing...huhuhu.sampai 3 pagi tu!!!!

my youngest adik..Wan Muhammad Rizqi...beza 3 tahun je ngan Rauf..hehhe

and.. Amirruddin with my little Amirul Rauf.....

5S di Bahagian Akaun,Wisma Pertahanan

Posted by rabiahroslan at 12:09 PM 0 comments
Asssalamualaikum dan salam sejahtera...

Ini adalah my first entry about office ku.iaitu Bahagian Akaun,Kementerian Pertahanan..This is my first office in Governmnet sector..bekerja melibatkan askar ni mencabar sket..sbb ape?sbb cara kita,awam lain..tentera lain..huhu..oklah..tak yah cite pasal ini..

Arini entry pasal 5S iaitu Sisih,Susun,Sapu,Seragam dan Sentiasa Amal..tau tak apedia kawan2?ni adalah amalan org2 kat Jepun sana nun kat tempat kerja dia.so,kita kat mesia pun samalah..byk kebaikan sebenarnya 5S ni..cume kengkadang tu penatlah..sbb kene pulun 5S ni....huhuhuuu

Jika anda scroll down ke bawah,kawan2 leh tgk kitorg bergotong royong menyisihkan fail2 yang lama,bawak fail2 itu ke stor..huh.penat.sbb Unit kami ni semuaaaaaa perempuan..ade sbb kenapa saya tak mau staff lelaki..serik sudah.asik ilanggg je..terganggu kerja harian.hmmmmm
Inilah fail2 yang dah dimasukkan ke dalam kotak dan akan di hantar ke stor ...setiap fail perlu di "tag" dan di senaraikan isi kandungannya bagi memudahkan pencarian..

Inilah almari alat tulis kami..tersusan,kan?senang nk cari barang...

Sudut Zon ..memaparkan carta organisasi,pelan lantai,carta perbatuan,gambar2 aktiviti dll seperti kehendak juruaudit....
Tempat letak payung...ade label lagi..

Kabinet fail bergerak..dilabel untuk memudahkan pencariab dalam masa 30saat...


Ha...ni baru sket..hehheheheh..byk lagi pembaharuan dan penambahbaikan yang kami dah buat untuk Bahagian Akaun..sebab tu kami dapat Pejabat Terbaik tahun 2010..sekarang dalam misi bagi mengekalkan status ini..huhuhuhuu......itu cabaran...

Monday, April 11, 2011

Ibu dan Rauf..Ibu sayang Rauf..

Posted by rabiahroslan at 11:27 PM 0 comments

Jarang kan saya upload gambar sendiri?so this time nk membuat publisiti sket..hehehhee....bersama nak sulungku juga pendampingku setiap malam.....Ustaz Amirul.




Doa ibu,harapan ibu semoga Rauf menjadi anak yang soleh,rajin dan taat pada ibu dan abah..bila dah besar kelak,ibu tak minta wang ringgit..Ibu cuma minta Rauf ingat Ibu dan abah sentiasa,doakan Ibu dan Abah dan jangan derhaka kepada Ibu dan Abah..

Ibu dan Abah sentiasa akan sayang Rauf sampai bila2...InsyaAllah

mANDI MANDA di Lata Tembakah,Terengganu..Part 1

Posted by rabiahroslan at 9:58 PM 0 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera...entry kali ni nk cerita tentang Rauf 1st waterfall visit dan Rauf's first mandi manda ...
Lata Tembakah is located in Terengganu...my hubby yang sgt2 beria nk pergi ke waterfall ni...date pergi ke waterfall ni rasanya2 dalam 14hb februari 2011 gitu..sbb masa tu kami balik kampung(kelantan)..so,ambil kesempatan bila balik kampung untuk bercanda bersama keluarga..

Jambatan Gantung ni..walaupun tak panjang sgt..tapi bagi yg gayat..bleh nangis gak..hehhehehe..tapi Alhamdulillah,selamat jugak kami pergi dan balik ke tempat yang dituju...








Amirul Rauf with his Tok Abah a.k.a my father In Law..sangat2 sayang kat cucu sulung dia..takleh marah sket....Rauf kalau nampak Tok Abah dia,dia tau nk g jalan jer.nampak Tok Abah je,dah pandai "ngatur"nk g jalan2...hehheheh







Cantik,kan?airnya...fuuhhh..sgt jernih.sejuk,nyaman..Syukur dan rasa sgt bertuah masih hidup di bumi Allah..

















Rauf budak baik,pandai..hehhe...mandi tak nagis pun.padahal ibu pun tak mandi..SEJUUKKK...yang mandi cuma Tok Abah,Abah n Rauf..ALL BOYS..hehhehe....Rauf tak "legob"(bogel) yer..dia pakai CD..hehehe...


Ok.,.to be continued...

Sunday, April 10, 2011

again action pics of CDing

Posted by rabiahroslan at 9:10 PM 0 comments
well,..Ibu Rauf mmg takde kerja lain selain dari mengambil gambar Rauf pakai cd..hikhikhik..nnt besar seksok Rauf tgk mesti dia malu2kan?hehehe....
Rauf In action with Babybeehind petite size L. cuttingnya trim dan cantek.tapi masih tak berani nk jadikan as night diapers...so..as for now,guna waktu siang sahaja..but macam nk let go this diaper since dah jarang sgt gune..hm.tapi sayang coz this is limited edition....




Rauf wearing Bagshot Row Bamboo..bought from Bonnie Wong a.k.a Wannie from My Cheeckyboo for Rm75 only..pun tak pernah pakai utk malam...hehhee...pun ngah pk2 mau let go....nnt2lah dulu....









gambar ni diambil utk Yellow Event for MCDP group kat FB...Rauf pakai erathbaby CD Tweety print..Cd ni sememangnya digunakan untuk kegunaan di nurseri sahaja...sume cd yg bawak ke nurseri adalah cd velcro sahaja..pengasuh kata senang nk pakaikan..so,ikutkanlah...hehhehee














Rauf with Grovia - print Nature..suka lah grovia..sbb lagi best dari grobaby..nnt next entrylah citer pasal grovia..hehhee













Rauf wearing cd Babywombie..custom made from dr Jamie..dia doktor tau!!!hehhehe...bz jadi doktor,tapi sempat jugak ambik custom cd,kan?hehhee...suka gak cd from Babywobie ni..nnt saya letak kat next entry for cd2 custom made yang saya beli....

ok,thats all for now..assalamualaikum n thanks for reading.

Monday, April 4, 2011

Rauf dan Abah

Posted by rabiahroslan at 5:17 PM 0 comments

berjALAn2 di Midvalley..Rauf gembira dapat belon..

Bila dah dapat "kaki"takmo dah dukung..nk jalan je..hehhehe

Ok,aktiviti main gitar plak...Rauf tolong abah ketatkan tali...hehhe

"Okeh,abah..jom kita start jamming"

Abah sayaaang Rauf....

Rauf in action with Cloth diapers

Posted by rabiahroslan at 4:31 PM 0 comments
ok,takmo tulis panjang2,,enjoyla ek tgk gaya Rauf dengan CD2nya...Ibu Rauf yg enjoy sebenarnya..hikhikhik
Rauf In Action with Harajuku prints from Bling Bumz L size side snapping..with Aero Huggalus -->menikmati pemandangan dari tingkat 7..leh nampak sungai..hehhe..feveret spot Rauf..nnt dah pindah nnt agak2 dia suka tak dok kat balkoni lagi?

Rauf in action with jingle prints custom order from BlingBumz.paired witg Very Polar Huggalugs..@ rumah Tokma,Pasir Mas Kelantan..
Rauf sedang possing manja..hehheee
Rauf updating his FB?In action with blueberry pink swirl..i love bluberry..dah setahun pakai.still in good condition.the velcro still sangat2 dalam keadaan yang baik...
Rauf in action with freshbot kure2 - minky fabby...wearing bluestripes from huggalugs...

Setahun bersama Amirul Rauf

Posted by rabiahroslan at 4:14 PM 0 comments
Asssalamualaikum..lamanya daku tak update blog yer...tapi kat FB..rajin je daku update...okeh.arini nk entry pasal Rauf..

Dah setahun dah anak teruna daku.kejap je masa berlalu...so,arini nk tunjuk gambar anakku yg dah setahun ni....


Amirul Rauf @ 3 months...tdo je kejanya.manja.berkepit je ngan ibu!!
Amirul Rauf @ 6 months..baru nk belajar merangkak...masa ni Raya Puasa tahun 2010

Poon,Poon,,saya dah berumur 11 bulan!!!yeayy.dah panfai bawak kereta!!
Yes!!!I am 1 yers Old..saya dah pandai berjalan!!suka sgt g jalan kat pool dengan abah..Ibu n Abah sayaaang Rauf,,muahx
 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise