Wednesday, April 13, 2011

5S di Bahagian Akaun,Wisma Pertahanan

Posted by rabiahroslan at 12:09 PM
Asssalamualaikum dan salam sejahtera...

Ini adalah my first entry about office ku.iaitu Bahagian Akaun,Kementerian Pertahanan..This is my first office in Governmnet sector..bekerja melibatkan askar ni mencabar sket..sbb ape?sbb cara kita,awam lain..tentera lain..huhu..oklah..tak yah cite pasal ini..

Arini entry pasal 5S iaitu Sisih,Susun,Sapu,Seragam dan Sentiasa Amal..tau tak apedia kawan2?ni adalah amalan org2 kat Jepun sana nun kat tempat kerja dia.so,kita kat mesia pun samalah..byk kebaikan sebenarnya 5S ni..cume kengkadang tu penatlah..sbb kene pulun 5S ni....huhuhuuu

Jika anda scroll down ke bawah,kawan2 leh tgk kitorg bergotong royong menyisihkan fail2 yang lama,bawak fail2 itu ke stor..huh.penat.sbb Unit kami ni semuaaaaaa perempuan..ade sbb kenapa saya tak mau staff lelaki..serik sudah.asik ilanggg je..terganggu kerja harian.hmmmmm
Inilah fail2 yang dah dimasukkan ke dalam kotak dan akan di hantar ke stor ...setiap fail perlu di "tag" dan di senaraikan isi kandungannya bagi memudahkan pencarian..

Inilah almari alat tulis kami..tersusan,kan?senang nk cari barang...

Sudut Zon ..memaparkan carta organisasi,pelan lantai,carta perbatuan,gambar2 aktiviti dll seperti kehendak juruaudit....
Tempat letak payung...ade label lagi..

Kabinet fail bergerak..dilabel untuk memudahkan pencariab dalam masa 30saat...


Ha...ni baru sket..hehheheheh..byk lagi pembaharuan dan penambahbaikan yang kami dah buat untuk Bahagian Akaun..sebab tu kami dapat Pejabat Terbaik tahun 2010..sekarang dalam misi bagi mengekalkan status ini..huhuhuhuu......itu cabaran...

0 comments:

Post a Comment

 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise