Tuesday, June 29, 2010

children photo contest! BY liitlestore2u

Posted by rabiahroslan at 8:49 PM 0 comments
salam...ader contest!!yea,.harap2 anak ibu berjaya menawan hati judges!!!..kawan2 yg nk join contest ni,pls klik HERE..GOOD LUCK!!

actually masa ni Rauf ngah tdo masa kami ngah lepaks2 minum kat Gloria Jeans Midvalley,tetiba dia gelak..so,my hubby sempat shoot aksinya..
name:Amirul Rauf bin Amirruddin
Age:4 months
D.O.B: 4th March 2010

ADELIADAMIA SHOPPE GIVEAWAY~SAYANG ANAKKU!!

Posted by rabiahroslan at 8:21 PM 0 comments
salam..ni first time rabiah masuk giveaway ni..harap2 tuah pertama utk Rauf...

ni gambar my hubby tdo nga Rauf..sweet sgt.so,kalau kawan2 nk join,sila ke http://wenn-elma.blogspot.com
Nama ibu:Wan Rabi'ah bt Wan Mohammad Roslan
Nama anak: Amirul Rauf bin Amirruddin
Umur: 4 bulan

kawan2,sila klik banner ni utk maklumat lanjut..good luck!!!!

Saturday, June 19, 2010

My Madela Harmony

Posted by rabiahroslan at 1:17 AM 1 comments
Salam...huwaaaaa,my madela harmony broke down!!!gini ceritanya,masa Rabiah sibuk2 nk pam susu sbb nk tinggalkan Rauf ngan abahnya utk ke facial treatment @ Mary Chia,tetiba my Madela Harmony not sucking as i expected..huhuhuu..gelabah betul.Jam dah pkul 10.30 sedangkan appointment pkul 11 pagi..nak tanya,terpaksa guna teknik mermet a.k.a perah pakai tangan..huhuhu.dapat jugak 2 Oz,Alhamdulillah...so,fresh milk utk Rauf pagi itu hanya 2oz n the rest is the thawed milk.
hujung diaphgram yang patah

ni lah yang menyebabkan Madela Harmonyku tak dapat berfungsi..huhuhuu..

So,Rabiah pun ajaklah hubby g beli spare part kat Lactaequip Medical (M) Sdn Bhd kat Dataran Palma Ampang..so,daku pun "membeli belah" pula di sana.

diapghram yang baru
hehhee...habis duitku...tapi demi yang terbaik utk anak chubbyku,ibu rela sayang.hehehe.
sampai kat sana,sempat daku testing madela free style.Waalllaaaaaaaa,bestnya..tunggula,anak ke 2(InsyaAllah)daku grab satu..huhuhuhuu
Anakku chubby Rauf ngah tunggu ibu pump susu...baik je dia..

Friday, June 18, 2010

Susu Ibu

Posted by rabiahroslan at 12:32 AM 6 comments
Breastfeeding...Alhamdulillah,dengan semangat dan dengan ilmu yang Rabiah gali semasa pregnant n selepas bersalin,berjaya Rabiah BF Rauf sampai sekarang,.Syukur...thanks to forumers Ratuhati kerana byk bagi info pasal BF n Ratuhati yang anjur SGM(daku sempat pergi SGM1 2010 jer)
Alhamdulillah,Susu Ibu utk Rauf mmg banyak,sejak usia kandungan 7 bulan,susu dah kuar n Rauf dapat merasa "cecair emas" kolostrum dalam masa 3 jam after daku dibedah(ader masalah placenta previa --Rabiah berkampung di ward GHKL selama sebulan tau..nnt Rabiah bercerita lagi,ya) Itupun Rabiah minta juga ngan nurse nk menyusu secepat mungkin..mula2 nurse cakap Rabiah masih pening2,takut tak dapat pegang baby,tapi Rabiah minta juga.Rabiah gtau nurse,"nurse tolonglah pegang baby saya,saya nk susukan dia"..dapat je baby,suakan B kat mulut dia,trus baby isap..syukur...
utk brestpump,Rabiah laburkan kepada Spectra3 n Madela Harmony..mula2 beli Spectra 3 masa pregnant kat SGM1 Ratuhati..pastu beli Madela Harmony(2nd hand)sbb nk bwk balik kampung time pantang(lagi ringan)

Spectra 3(akan daku cerita di hari lain akan pengalamanku bersama BP ini)



Ini stok susu Rauf bila Rabiah start keje nanti..

collection CD Amirul Rauf

Posted by rabiahroslan at 12:22 AM 0 comments

berkobar2 nk tunjuk collection CD Rauf(tapi byk yg diampaian)so,ni lah dia antara collection CD anak terunaku itu..sila jamu mata,ye...akan di update lagi.
dari kiri:
minky leopard(autumnz),polka dot(earthbaby),oren n purple coolababy,minky heart pink n purple autumnz...

Thursday, June 17, 2010

baby wearing

Posted by rabiahroslan at 7:53 PM 4 comments



salam..so,hari ke 2 berblogging,rabiah nk citer pasal baby wearing lak..collection skang di tangan adalah 1 ring sling n 1 pouch sling..both di beli dari bigeyes shop a.k.a k.shada (kwn2 bleh tgk bermcm2 jenis by wearing kat http://bigeyesshop.blogspot.com)...mmg sgt2 berguna RS n PS ni..naper?senang nk bawak,x guna byk ruang n fashionable...
Rauf kalo dok jer dalam RS or PS ni,jalan2 sket,troosss tdo..mak rabiah selalu cakap,Rauf nnt membesar dalam RS jelah..mcm anak kanggaroo..huhuu..(ibu n abah rauf suka sgt berjalan2,terutama ibu rauf ni...)
so,kwn2,enjoyla yer tgk gambar rauf dlm PS n RS..heheheh..tgk die tdo dlm tuh..

cloth diapers

Posted by rabiahroslan at 12:41 AM 2 comments



salam perkenalan kepada kawan2 sumer..ni first time nk berblogging ni..kalau ader salah,tolong-tolong tegur ye..
arini rabiah nk citer pasal kegilaan rabiah sejak akhir2 ni..cloth diapers.actually rabiah sgt2 menyokong penggunaan CD ni..naper?sbb CD ni lebih jimat,lebih sihat,n paling penting environmental friendly..
baby chubbyku,amirul rauf skang dah ader lebih dari 20 Cd dah..antara brand yang ader untuk kegunaan rauf aderlah:
1) Coolababy -ader 15CD sumernya..beli sbb CD ni paling murah di pasaran n yang bagus daya serapannya (kalau di kira dengan harganya,mmg berbaloi baloi)
2)lunatots - ader satu jer..tak berapa nk gemar sgt brand ni sbb selalu leaking..xtau naper..dah stripping dah,but still leaking..huhuhu
3)autumnz - ader minky n plain punyer..campur2 sumer ader 5 helai CD.snap button + velcro..yang velcro xberapa gemar sbb wing dia agak pendek..tapi minky autumnz sgt bestttt.xpernah leaking
4)earthbaby - best..dianyer diapers cover or PUL nya lain sket kainnya..ader yg mcm kain jeans gitu..rauf pernah pakai sampai 6 jam utk 1 insert n x leaking langsung.WAAHHH..suka,suka.tapi bulky sket.hehhe
5)Grobaby - CD paling mahal antara byk2 yang rabiah pernah beli utk rauf setakat ni..mmg sgt2 bagus kualitinya..almaklumlah,US made n mahal.mmg best sgt2..
6)Gift From Heaven(GfH)- berbaloi beli CD nie..printed nya cantik n besarr..bleh pakai sampai baby 18kg gitu..daya serapan pun best..

so,itu sajelah koleksi CD Rauf setakat ni..tapi baru tadi rabiah order Cd Blueberry Minky 2 helai utk rauf from Lil Danzel..tak sabar nk pakai..mmg lawaa sgt2 printed dia.nnt dah pakaikan rauf,rabiah bagi testinya n upload gambar sekali..tapi utk sekarang,enjoy lah gambar2 rauf pakai CD2 nya yup..hehehhe
 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise