Friday, June 18, 2010

Susu Ibu

Posted by rabiahroslan at 12:32 AM
Breastfeeding...Alhamdulillah,dengan semangat dan dengan ilmu yang Rabiah gali semasa pregnant n selepas bersalin,berjaya Rabiah BF Rauf sampai sekarang,.Syukur...thanks to forumers Ratuhati kerana byk bagi info pasal BF n Ratuhati yang anjur SGM(daku sempat pergi SGM1 2010 jer)
Alhamdulillah,Susu Ibu utk Rauf mmg banyak,sejak usia kandungan 7 bulan,susu dah kuar n Rauf dapat merasa "cecair emas" kolostrum dalam masa 3 jam after daku dibedah(ader masalah placenta previa --Rabiah berkampung di ward GHKL selama sebulan tau..nnt Rabiah bercerita lagi,ya) Itupun Rabiah minta juga ngan nurse nk menyusu secepat mungkin..mula2 nurse cakap Rabiah masih pening2,takut tak dapat pegang baby,tapi Rabiah minta juga.Rabiah gtau nurse,"nurse tolonglah pegang baby saya,saya nk susukan dia"..dapat je baby,suakan B kat mulut dia,trus baby isap..syukur...
utk brestpump,Rabiah laburkan kepada Spectra3 n Madela Harmony..mula2 beli Spectra 3 masa pregnant kat SGM1 Ratuhati..pastu beli Madela Harmony(2nd hand)sbb nk bwk balik kampung time pantang(lagi ringan)

Spectra 3(akan daku cerita di hari lain akan pengalamanku bersama BP ini)



Ini stok susu Rauf bila Rabiah start keje nanti..

6 comments:

Naimatul Hafizah Nor Rodin on June 18, 2010 at 2:01 AM said...

seronok tgk hasilnya amat byk sekali....terus berusaha yer.

rabiahroslan on June 18, 2010 at 8:36 AM said...

tq umie sofie...

Imma on June 29, 2010 at 9:58 PM said...

huh...SANGAT TERUJA....!!!! banyaknyaa rezki utk rauf..nak kena belajar jugak nii..persediaan baby ke dua nanti..

Masa 1st baby dulu sempat BF smpi dia 8 bulan jer sbb kitorg tgl jauh..huhu..~sedeyh~
Target nak BF smpi setahun tak kesampaian..tp kali ni nak buat lebih insyaAllah..harap2 berjaya diizinkan Allah..

& bulan dah ade susu erk..hmm..good...good..btw..imma follow yer.. :-) salam kenal..

rabiahroslan on June 29, 2010 at 10:28 PM said...

SALAM IMMA..salam perkenalan..Imma masa 1st baby keje tak?takper,second baby buat stock byk2 tau!!

Imma on June 30, 2010 at 5:51 PM said...

masa pregnant 1st baby dulu jadi cikgu..GSTT..right after pantang kena gi DPLI kat Shah Alam..baby ikut for 2 months jer..so lepas tu ima berulang alik every weekend jer utk BF baby..the rest pam laa simpan..pastu friday bawak balik dalam freez box tu ke Penang..huhu..

InsyaAllah utk 2nd baby ni imma nak cubabuat seperti yg disasarkan..hihi..

Imma on June 30, 2010 at 5:52 PM said...

BTW Rabiah..jom jengok kedai imma jom..bnyk CD comel2..

http://babycool-one-stop.blogspot.com/

Post a Comment

 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise