Saturday, September 17, 2011

CD, n Nursery

Posted by rabiahroslan at 9:14 PM
ade kawan2 yang selalu tanya saya...:
1)Kat nursery ko pakaikan anak ko cd jugak ke?
- ye...aku fully CD anak aku..takde Disposable Diapers
2)kalau kat nursery,diorg ke basuhkan CD tu?
--> Tidak..ade jugak nursery tolong basuhkan..tapi for me.. aku suka basuh sendiri..Kenapa?
1)sbb aku tau anak aku pooopoo ke tak
2)sbb aku tau berapa kali pengasuh tukarkan cd anak
3)sbb aku boleh tau anak aku makan ape (sbb masa buang poopoo aku leh tgk (jgn jijik yer)
3)kalau nursey tak basuhkan,camana nk wat balik cd2 tu?
-->bekalkan wetbag..aku bekalkan 2 wetbag..1 utk CD kotor n 1 utk baju kotor

4)pastu dia bagi Cd kotor sekali ngan Pooopoo anak ke?dia tak bilas?
-->utk nursery anak aku (dah 2 nursery)aku soh dia bg sekali ngan poopoo sekali..taknak susahkan org..betul tak?hehehehhe

Ni antara barangan yg wajib ade dalam beg school Rauf...aku bekalkan 4 CD..dulu sume aku bekalkan Velcro type sbb pengasuh dia kata rauf takmo dok diam masa pakaikan cd..skang dah ok sbb Rauf dah makin bijak..
pastu,baju 3 pasang,towel n most important are wetbags!!nampak tak wetbags tu?yg print green camo n polka dot tu?haaaaaaaaaaa....ingat yer kawan2..

Pastu..dah balik dari nurseri,aku akan ambik wetbags rauf(ni kemestian setiap hari)asingkan terus cd2 kotor,masuk dalam dry pail..tau tak method drypail?nnt ler aku citer....so,mana2 cd yg terkena poopoo.aku asingkan..letak kat dalam bilik air utk aku buang poopoo..yg mana takde kesan merbahaya itu,aku masuk trus dlam pail(aku guna tong sampah as dry pail sistem ,tapi tong sampah aku ni dah ilang penutupnya.hahahahhaha
tgk..dah tak de penutup...tapi niler cara aku letakkan cd2 kotor sebelum hari pembasuhannn....

pastu..masukkan cd2 yg kotor dalam cd bila tiba hari kejadian (masa nk basuh cd lerr)biasa aku basuh cd ni 2 hari sekali..takmo lama2..nanti ade mold sbb kebanyakkan cd2 rauf ni fitted n organic fabrics

haa..ni ler rupenya after dah siap spin sume..biasa aku akan buat 3 kali complete cycle bg menghilangkan rasa was2 terhadap kotoran degil ini..almaklumlah....air kencing n kesan poopoo...sape yg tak waswas,kan?

pastu..jemurlahhhhh
then..lipat..masuk ler dalam tempat cd..ni lah cara aku simpan cd2 ku..hehehehe..beg murah ni...storage beli kat jusco masa FIFA..hehehehe

ok..kali ni saje entry..nnt sambung lagi yer

0 comments:

Post a Comment

 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise