Saturday, July 31, 2010

Rauf demam campak pulak

Posted by rabiahroslan at 10:28 AM



salam..dah lama tak update blog..sejak rabiah start keje,mmg tak sempat pun nk update..sempat bace n tgk2 blog org lain jer..huhuhuhuuh....
kisah rauf demam campak ni sebenarnya susulan daripada demam seminggu ari2...oleh kerana demam rauf tak kebah2 n nampak macam ader bintik2 merah,kami bawaklah dia ke GHKL..masa tu hari ahad..sampai je kat sana,register..Alahmdulillah,tak kena tunggu lama.tapi masa dalam nk tunggu jupe doctor,nurse lah yang check suhu n berbagai..
bila nurse check,39'c..terus dia sumbat ubat kat montot rauf!!!(baju sume dah bukak lah)pastu dia ambik kain n rendam air sejuk,pastu terus basahkan kat rauf,,,terkejut kami.dia explain langsung ape yg dia buat..Geram jugak!!!GRRRR!!!cubelah bagitau ape yg dia buat.at least takdelah kami menggelabah..huhuhuhu..

Pastu bila tanya doc,rupe2 ubat tu ubat demam..lagi efektif masuk kot montot coz dia kecik lagi,..n kain yg dibasahkan kat badan rauf utk elakkan sawan coz suhu dia dah 39'...oowwwwhhhh,patutlah....nurse tu pun tanak bagitau...explainlah sket.

dan selepas check ngan doc,kene amik darah lak..melalak2 anak terunaku.kesian anak ibu.huhuhuhuhuhu.
tapi after dia demam 2 weeks tu,pernah gak demam sekali..tapi sehari jela.n now alhamdulillah dah tak demam..syukur..

kecian anak ibu kene amik darah..huhuhuu

tertdo kepenatan.

0 comments:

Post a Comment

 

mychubbybabies Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Angry Birds Merchandise